Veelgestelde vragen

De Greenway Burger scheert hoge toppen sinds z’n lancering, en dus krijgen we bij Greenway heel wat vragen over deze sappige burger. Op deze pagina verzamelden we de vragen die het meest gesteld werden tijdens onze tastings en de festivalzomer.

Wat zit er in de burger?

De basis van de burger bestaat uit erwteneiwitten, gebakken ui, plantaardige vezels, kokosvet, koolzaad- & zonnebloemolie en verschillende kruiden.

Is de Greenway Burger 100% vegan?

De basis van de burger bestaat uit erwteneiwitten, gebakken ui, plantaardige vezels, kokosvet, koolzaad- & zonnebloemolie en verschillende kruiden.

Is de Greenway Burger 100% vegan?

100% plant-based en dus 100% vegan! Alle ingrediënten zijn van plantaardige oorsprong.

Vanwaar komt de vleessmaak van de Greenway Burger?

De juiste combinatie aan plantaardige vetten en erwteneiwitten. En een beetje magie, dat ook.

Zitten er gluten of soja in de burger?

De Greenway Burger bevat geen gluten of soja, maar gezien de burger gemaakt wordt in een bedrijf dat ook gluten verwerkt, kleeft er geen glutenvrij label op de verpakking.

Is de Greenway Burger bio?

Neen, de Greenway Burger is niet bio.

Hoeveel calorieën telt de Greenway Burger?

De Greenway Burger telt 185 cal per 100 g.
Een Greenway burger weegt 240 g. en telt dus 444 cal.

Zitten er insecten in de Greenway Burger?

Helemaal niet, de burger is 100% vervaardigd uit plantaardige stoffen.

Hoe lang moet je de Greenway Burger bakken?

De Greenway Burger bak je aan elke zijde 1,5 à 2 minuten op een medium hoog vuur.

Hoe lang kan je de Greenway Burger bewaren?

De Greenway Burger wordt dagelijks vers bereid. De houdbaarheidsdatum staat altijd op de verpakking aangegeven.

Kan je de Greenway Burger invriezen?

De Greenway Burgers worden dagelijks vers geproduceerd en aangeleverd. Daardoor zijn ze geschikt om in te vriezen. Diepgevroren (-18 °C) zijn de burgers 10 maanden houdbaar.

Wie is Greenway?

Greenway is een Belgisch bedrijf dat 23 jaar geleden opgericht werd door Paul Florizoone, een ware pionier op het vlak van vegetarische en veganistische producten. Anno 1996 startte Paul z’n eerste Greenway-restaurant op in het centrum van Gent, en ook vandaag nog worden alle activiteit vanuit deze zaak gerund.

De missie van Greenway is om smaakvolle veggie en vegan vleesalternatieven te produceren om vleeseters zo te overtuigen. Door vleesliefhebbers te overtuigen van de alternatieven kunnen ook zij hun impact op het milieu beperken en het dierenwelzijn bevorderen. Transparantie en eerlijkheid staan bij de aanpak van Greenway immer centraal.

nl_BEDutch
en_GBEnglish fr_BEFrench nl_BEDutch